In ultimele doua secole, modul de interventie al omului in mediul natural releva o involutie a intelegerii si a respectului fata de natura. Omul e tot mai preocupat sa construiasca iar de multe ori omite un aspect demn de luat in seama cand isi amenajeaza teritoriul: spatiile verzi. Scopul acestora este de-a armoniza peisajele artificiale cu cele naturale, prin interpunerea vegetatiei in vederea realizarii ambiantei favorabile desfasurarii multiplelor activitati sociale cat si a sanatatii populatiei.

Tocmai din cauza acestei indepartari de natura, mai nou administratia pune un accent pe spatiile verzi, dat fiind ca au adoptat Legea nr. 24 privind reglementarea spatiilor verzi din zonele urbane. Astfel potrivit acestei legi spatiul verde semnifica: “zona verde in cadrul oraselor si municipiilor, definita ca o retea mozaicata sau un sistem de ecosisteme seminatural, al carei specific este determinat de vegetatie (lemnoasa, arborescenta, arbustiva, floricola si erbacee)”.

AMENAJARI SPATII VERZI
Gazonul este un element de baza in orice gradina, punand in valoare aspectul ei ingrijit. Pentru gazonare, trebuie de la bun inceput sa avem in vedere toate posibilele sale intrebuintari, iar in functie de acestea vom alege soiurile de iarba potrivita pentru semanare gazon sau montarea acestuia daca este rulou de gazon. In cazul gazonului folosit pentru joaca sau pentru practicarea sportului, ideale sunt ierburile robuste, rezistente la uzura cauzata de treceri repetate prin anumite locuri. Daca dorim un gazon pur decorativ, vom alege ierburi cu frunze si tulpini subtiri, care pot de asemenea sa-i ofere un grad optim de densitate/m2.

INTRETINERE SPATII VERZI
Imediat ce se termina faza de amenajare a gradinii incep si provocarile, daunatorii, factorii climaterici actionand inca din prima zi. Pentru detinerea controlului trebuie actionat in permanenta in directia intretinerii spatiilor verzi din jurul locuintelor, a asigurarii celor mai bune conditii pentru o dezvoltare armonioasa a plantelor de gradina si a gazonului.
Au nevoie de intretinere si elementele de design exterior, precum statuile de gradina, bancile, foisoarele si orice alte elemente de decor exterior.
Cu gradina pregatita de noi, anotimpurile vor crea peisaje de poveste.

Dispunem de utilajele necesare si de o echipa de profesionisti cu multa experienta si imaginatie pentru ca ingrijirea gradinii dumneavoastra sa fie facuta la cei mai buni parametrii:
 intretinerea gazonului (tundere, irigare fertilizare, tratamente fitosanitare, aerare, scarificare)
 plantarea si toaletarea arborilor, arbustilor si pomilor fructiferi
 ingrijirea gardului viu.
Astfel, gradina va fi fertilizata la timpul corespunzator si cu substantele adecvate, plantele vor fi verificate tot timpul de boli si daunatori, vor fi tratate corespunzator, peluza de gazon va fi taiata, marginile uniforme, arborii si arbustii ornamentali taiati diferentiat in functie de specie si toate aceste aspect vor fi atent gestionate de specialistii nostri – ingineri horticultori si muncitori cu experienta in domeniu.